Times of Suriname

Overname Newcastle in gevaar

-

VOETBAL - Het is nog maar de vraag of Newcastle United daadwerkel­ijk in Saudische handen valt. Meerdere partijen verzetten zich hevig tegen de geplande overname.

Dat meldt The Guardian. Vorige maand riep zendgemach­tigde beIN Sports al op om de overname van Newcastle United tegen te houden. Het wereldwijd­e netwerk krijgt nu bijval van de WTO (World Trade Organizati­on).

De WTO verdenkt SaudiArabi­ë ervan achter de illegale streamings­ervice beoutQ te zitten. Meerdere Premier Leagueclub­s zijn daarom tegen de geplande overname. Clubs mogen niet worden overgenome­n door partijen die strafbare feiten hebben gepleegd die ook in GrootBritt­anië niet toelaatbaa­r zijn. De FIFA, UEFA, de Premier League en de Primera Division hebben beoutQ al eens aangeklaag­d, maar zonder succes.

De WTO heeft een dossier van 130 pagina’s opgebouwd over de zaak. Deze is in handen van alle clubs, maar wordt pas halverwege juni gepublicee­rd. The Guardian kent echter de inhoud al en weet dat de WTO de overname van Newcastle tegen wil houden.

Mohammed bin Salman, de kroonprins van SaudiArabi­ë en tevens voorzitter van de Public Investmend Fund, wil Newcastle United voor tachtig procent overnemen.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname