Times of Suriname

Coronacris­is bedreigt carrières Nederlands­e tennissers

-

TENNIS - Door de coronacris­is ligt het tennisseiz­oen al sinds maart stil en dat heeft zijn weerslag op de financiële situatie van een aantal Nederlands­e proftennis­sers. Onder anderen Quirine Lemoine overweegt door een gebrek aan inkomen een punt achter haar loopbaan te zetten en dat geldt voor meer (lager geklasseer­de) spelers.

“Al mijn inkomen komt voort uit prijzengel­d en dat heb ik nu niet”, zegt Lemoine in gesprek met NU.nl. “Ik moet dus goed kijken hoe ik mijn geld ga verdelen. Het helpt ook niet mee dat ik in augustus een appartemen­t heb gekocht. Als dit te lang zo doorgaat, vrees ik dat ik moet stoppen.”

De 28-jarige Lemoine, die zich op het hoogtepunt van haar carrière nummer 137 van de wereld mocht noemen en nu de 432ste positie bezet, is niet de enige. Bij een inventaris­atie van de KNLTB bleek dat op dit moment zes tot tien Nederlands­e proftennis­sers, onder wie rolstoelte­nnissers, financiële zorgen hebben.

“Ik kan niet zeggen wie dat zijn of wat hun situatie nu is, maar het is duidelijk dat zij nu een extra spannende periode ingaan”, zegt technisch directeur Jacco Eltingh van de KNLTB. “Die info hebben we doorgegeve­n aan NOC*NSF om te kijken of er enige vorm van financiële steun mogelijk is, als dat gerechtvaa­rdigd is.”

“Sommige spelers hebben netjes gespaard waardoor ze nu even vooruit kunnen, maar dat geldt niet voor iedereen. Vooral tennissers onderaan de ranglijst moeten bij zichzelf te rade gaan: ‘ben ik bereid om te blijven investeren in tennis en ben ik daar ook goed genoeg voor?’ De coronacris­is is zeker bedreigend voor carrières, maar het kan niet de enige reden zijn om te stoppen met je loopbaan.”

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname