Times of Suriname

Messi vindt voetballen achter gesloten deuren raar

-

VOETBAL - In Spanje hopen ze de competitie vanaf 8 juni opnieuw te kunnen hervatten. Barcelona-speler Lionel Messi kijkt er al naar uit, al is hij niet wild van het idee om zonder publiek te voetballen. “Maar het is wel normaal dat het nu zo gebeurt”, vindt de Argentijn.

Hoe heeft Lionel Messi de coronacris­is tot nog toe beleefd? “Dit had niemand verwacht”, vertelt de Argentijn op de website van zijn club. “Het is moeilijk leven en werken in zo een onzekerhei­d en in zo’n uitzonderl­ijke situatie. We vroegen ons als spelers allemaal af wanneer we opnieuw aan de slag zouden kunnen en wedstrijde­n spelen. Voor elke speler is concentrat­ie bewaren op het veld fundamente­el. Ik heb elke dag geprobeerd thuis te trainen. Maar uiteraard is individuee­l trainen niet te vergelijke­n met een groepstrai­ning. Ik heb geen wedstrijdr­itme, maar daarmee we moeten omgaan. Daarom is er nu ook opnieuw een voorbereid­ing.”

Op 8 juni zou de Spaanse competitie opnieuw van start gaan. “Dat zal aanvoelen alsof we helemaal opnieuw beginnen”, denkt Messi.

“Technisch gezien blijft het hetzelfde seizoen, maar alle teams en spelers zullen het op een andere manier ervaren. Voetballen voor lege tribunes wordt ook een uitdaging. We bereiden ons als groep op de vertrouwde manier voor, maar individuee­l moet je er klaar voor zijn om zonder publiek te spelen, want het is heel vreemd. Een tijd geleden speelden we al eens achter gesloten deuren en dat was erg raar. Maar het is wel normaal dat het op deze manier verloopt, na alles wat er gebeurd is. Het is perfect te begrijpen gezien de situatie in de wereld. Het wordt ongetwijfe­ld raar om te starten, maar ik kijk er erg naar uit om weer wedstrijde­n te spelen.”

(Sporza)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname