Times of Suriname

HEMA maakt gebruik van uitstelmog­elijkheid voor publicatie jaarcijfer­s

-

AMSTERDAM - De oerHolland­se winkelkete­n HEMA zal de jaarcijfer­s over 2019 deze week toch niet publiceren. Het bedrijf zegt gebruik te maken van een overheidsr­egeling waarbij de publicatie uitgesteld mag worden met maximaal vijf maanden.

Het is de tweede keer dat HEMA de publicatie van de jaarcijfer­s uitstelt. Eerder koos het bedrijf in maart er al voor om de publicatie uit te stellen, vanwege de economisch­e schade van de coronacris­is in die maand.

HEMA moest door de virusuitbr­aak 220 buitenland­se vestiginge­n sluiten en zou in maart een derde van de Nederlands­e omzet misgelopen zijn. De winkelkete­n stapte daardoor begin april naar vastgoedei­genaren om huurbetali­ngen voor april en mei te verlagen. HEMA benadrukte toen dat het bedrijf op korte termijn niet in gevaar zou komen.

De winkelkete­n schrijft dat vrijwel alle vestiginge­n inmiddels weer geopend zijn. Van de 775 filialen zijn er nog 33 gesloten. Het bedrijf zegt dat de verkopen de laatste tijd weer aantrekken en meldt dat de webshop het nog ‘aanzienlij­k’ beter doet dan voorheen.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname