Times of Suriname

Politie houdt 35 betogers aan

-

DEN HAAG - De politie heeft in Den Haag in de buurt van het Centraal Station 35 betogers tegen de coronamaat­regelen aangehoude­n. Dat heeft de politie gemeld. Ze werden met een bus afgevoerd. Getuigen repten eerder van ruim 20 opgepakte demonstran­ten. De politie had de actievoerd­ers gezegd dat ze uit elkaar moesten gaan, maar ze bleven in groepen hangen in de buurt van Den Haag CS. Een van de groepen werd door de politie ingesloten en daarna aangehoude­n. Elders in Den Haag hield de politie twee actievoerd­ers aan.

Groepen mensen waren zaterdag op meerdere plekken in Den Haag samengekom­en om te betogen. Ze verzamelde­n zich onder meer op de Koekamp en Plein 1813. De actievoerd­ers zijn niet alleen tegen het coronabele­id van het kabinet, maar ook tegen de ontwikkeli­ng van 5G-netwerken en tegen het kabinet als geheel. In de loop van de middag gingen de betogers uiteen, meldde de politie.

De gemeente Den Haag had de organisato­ren van betogingen tegen de coronamaat­regelen gewaarschu­wd om de regels rond protesten niet te omzeilen. Bij een demonstrat­ie mochten hooguit dertig mensen aanwezig zijn en die moesten minstens 1,5 meter afstand van elkaar houden.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De politie heeft in Den Haag 35 betogers tegen de coronamaat­regelen aangehoude­n.
De politie heeft in Den Haag 35 betogers tegen de coronamaat­regelen aangehoude­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname