Times of Suriname

Advocaat Kasem wil onderzoek naar beschuldig­ing lekken aan Taghi

-

AMSTERDAM - Advocaat Khalid Kasem wil dat de deken van de Nederlands­e Orde van Advocaten, onderzoek doet naar de beschuldig­ing dat hij vertrouwel­ijke informatie uit strafdossi­ers gelekt zou hebben aan handlanger­s van Ridouan Taghi.

“Kasem ontkent ten stelligste dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het schenden van de beperkinge­n. Hij heeft daarom zelf de deken om een onderzoek gevraagd, zodat hij zijn onschuld duidelijk kan maken”, zo laat zijn advocaat Lian Mannheims weten aan de NOS. “We weten nog niet wat de orde gaat doen, wat het OM gaat doen of al gedaan heeft.”

Deken Evert-Jan Henrichs laat weten na het weekend een besluit te nemen.

Het vermeende lekken gaat over informatie uit het onderzoek dat 26Koper heet. Dat strafproce­s gaat over het leveren van wapens en auto’s of andere hand- en spandienst­en aan de bende van Taghi. De 42-jarige Taghi zou al over informatie hebben beschikt toen de verdachten nog in beperking in voorarrest zaten. Dat wil zeggen dat er met de buitenwere­ld nog geen contact mag zijn, enkel tussen verdachte en advocaat. De verdachten kregen uiteindeli­jk jarenlange celstraffe­n opgelegd.

Kasem is momenteel partner van het Advocatenb­ureau De Vries & Kasem, dat hij samen met misdaadver­slaggever Peter R. de Vries heeft opgericht. Volgens het AD zaten de advocaat en Taghi vroeger bij elkaar in de klas. De Vries maakte overigens vrijdag bekend te stoppen met het advocatenk­antoor. Taghi is hoofdverda­chte in het grote liquidatie­proces Marengo. Hij werd eind vorig jaar opgepakt in Dubai, jarenlang had hij uit handen van politie en justitie weten te blijven. Zijn naar verluidt rechterhan­d Saïd R. werd kort daarna in Colombia gearrestee­rd. Hij moet nog aan Nederland uitgelever­d worden. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname