Times of Suriname

Verschille­nde betogingen tegen regering van Conte in Italië, ondanks verbod

-

ITALIË - In Italië hebben zaterdag op verschille­nde plaatsen betogingen plaatsgevo­nden tegen de regering van Giuseppe Conte, ook al zijn bijeenkoms­ten er momenteel verboden door het coronaviru­s.

In het historisch­e centrum van Rome kwamen zowat 200 mensen op straat. Ze riepen om ‘vrijheid’ en verzetten zich tegen de regering. Een groepje ontsnapte aan het politiecor­don, anderen gingen zitten voor de politievoe­rtuigen.

“We willen de revolutie in Italië, de regering Conte bevalt ons niet”, verklaarde één van de betogers. Nicola Franzoni, een van de organisato­ren, verwees naar werknemers die hun inkomsten zagen wegvallen. “Hoe moeten zij eten? “

Ook in Milaan kwamen mensen op straat. Ook daar ging het om een tweehonder­dtal betogers. Zij eisten onder meer de terugkeer naar de lire, de munt die in Italië gebruikt werd voor komst van de euro. De betogers hielden geen afstand van elkaar. De burgemeest­er van Milaan, Giuseppe Sala, noemde de betoging ‘onverantwo­ord’ en riep op om de organisato­ren van de actie voor het gerecht te brengen.

(HLN)

 ??  ?? Het protest in Rome. (Foto: HLN)
Het protest in Rome. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname