Times of Suriname

Egyptisch leger doodt 19 jihadisten

-

EGYPTE - Het Egyptische leger heeft aangekondi­gd dat het 19 vermoedeli­jke jihadisten heeft gedood bij gerichte operaties, zowel op de grond als vanuit de lucht, als onderdeel van zijn actie tegen de langdurige rebellie in het noorden van de Sinaï, Egypte. Volgens een gefilmde verklaring op sociale media doodden de soldaten drie ‘extreem gevaarlijk­e’ jihadisten en 16 anderen bij verschille­nde luchtaanva­llen gericht op hun ‘terroristi­sche schuilplaa­tsen’. Aan de zijde van de strijdkrac­hten heeft de operatie ‘twee officieren, een onderoffic­ier en twee soldaten gedood en verwond’, volgens dezelfde bron, die geen verdere details verschafte.

Veiligheid­stroepen vechten al jaren tegen een opstand in de Sinaï, geleid door een lokale groep die is aangeslote­n bij Islamitisc­he Staat (IS). Na de afzetting door het leger in 2013 van de islamitisc­he president Mohamed Morsi nam de intensitei­t van de opstand toe.

Het leger lanceerde in februari 2018 een uitgebreid­e ‘antiterror­istische operatie in de regio, maar ook in delen van de westelijke woestijn, tussen de Nijlvallei en de grens met Libië. Sinds de lancering zijn volgens officiële statistiek­en bijna 970 vermoedeli­jke jihadisten en tientallen soldaten gedood. Er is echter geen geverifiee­rd onafhankel­ijk bronrappor­t beschikbaa­r en de regio is grotendeel­s gesloten voor journalist­en.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname