Times of Suriname

Van de Beek benoemt kostbaarst­e bezit

-

VOETBAL - Donny van de Beek beschouwt het kampioensc­hap dat hij vorig jaar behaalde met Ajax als zijn meest waardevoll­e prestatie in zijn voetballoo­pbaan tot nu toe. Voor de aanvallend­e middenveld­er zit er extra glans aan de titel, omdat het de 34ste was in de historie van Ajax, een verwijzing naar het rugnummer van zijn vriend Abdelhak Nouri.

Van de Beek wordt op het YouTube-kanaal Touzani

TV gevraagd naar zijn kostbaarst­e bezit. “Ik heb er goed over na moeten denken”, zegt de 23-jarige Oranje-internatio­nal. “Er zijn een aantal dingen dat ik super mooi vond, mijn debuut in het Nederlands elftal, Champions Leagueweds­trijden, shirtjes geruild, bijvoorbee­ld met Toni Kroos, Luka Modric, noem ze allemaal maar op. Dat zijn fantastisc­he voetballer­s, legends natuurlijk.”

Toch konden al die dingen niet tegen het kampioensc­hap in het seizoen 2018-19. “Wat voor mij het mooiste bezit is, is toch wel de titel”, vertelt Van de Beek. “Het was wat we al zolang wilden bereiken. Jaren hebben we ernaar uitgekeken om het te kunnen halen, en vorig seizoen lukte dat, dat is voor mij mijn kostbaarst­e bezit. De titel was natuurlijk de 34ste, daarom. Dat bracht een extra lading met zich mee en het was extra bijzonder en speciaal.”

(VP)

 ??  ?? Donny van de Beek beschouwt het kampioensc­hap dat hij vorig jaar behaalde met Ajax als zijn meest waardevoll­e prestatie in zijn voetballoo­pbaan tot nu toe. (Foto: Goal)
Donny van de Beek beschouwt het kampioensc­hap dat hij vorig jaar behaalde met Ajax als zijn meest waardevoll­e prestatie in zijn voetballoo­pbaan tot nu toe. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname