Times of Suriname

Plan B voor Serie A

-

VOETBAL - De Serie A gaat op 20 juni weer van start. Mocht het onverhoopt toch niet lukken om het huidige seizoen uit te spelen, dan is het mogelijk dat er een algoritme gebruikt gaat worden om de eindstand te bepalen. Dat geeft Gabriele Gravina, de president van de Italiaanse bond FIGC aan.

Het moge duidelijk zijn dat het de bedoeling is dat de Serie A gewoon uitgespeel­d gaat worden, maar mocht de Italiaanse bond in tijdnood komen dan ligt er al een alternatie­f plan klaar. “We hebben een duidelijk Plan B”, geeft Gravina aan in gesprek met Sky Sports Italia. “Mochten alle wedstrijde­n niet uitgespeel­d worden, dan worden er playoffs gespeeld om een eindstand te kunnen bepalen.”

Het is niet te hopen, maar er bestaat natuurlijk ook een mogelijkhe­id dat het coronaviru­s na de herstart van de Serie A weer de kop opsteekt. Daarvoor heeft de Italiaanse bond een revolution­air plan liggen. “Dan zal er een algoritme worden gebruikt om de eindstand te berekenen”, vervolgt Gravina. “Dat algoritme houdt rekening met verschille­nde factoren, gekoppeld aan de eerdere resultaten en objectieve elementen van de ranglijst”, sluit Gravina af. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname