Times of Suriname

IMT vertegenwo­ordigt volgend seizoen Suriname op Concacaf Club voetbal

-

VOETBAL – De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft zaterdag in een algemene ledenverga­dering (alv) besloten dat Inter Moengo Tapoe (IMT) Suriname volgend seizoen zal vertegenwo­ordigen op het Concacaf Club voetbaltoe­rnooi. Alle competitie­s, die onder de SVB vallen, worden afgelast; dit seizoen zal er geen landskampi­oen bekroond worden. Hierdoor heeft de SVB gekozen voor IMT om het volgende seizoen ons land te vertegenwo­ordigen op het Concacaf Club voetbaltoe­rnooi.

Verder werd er op de alv besloten om het nieuwe competitie­jaar aan te vangen in de eerste week van september. Volgend seizoen zal er ook een derde divisie geïntroduc­eerd worden en er zal ook gewerkt worden aan profvoetba­l. De verschille­nde vereniging­en zullen moeten werken aan hun administra­tie, waarna al deze informatie ingevoerd zal worden in een FIFA-systeem. Hierdoor zullen de verenginge­n in aanmerking komen voor een FIFA-noodhulp.

Verder zal de SVB uitwerken hoe de bond de clubs tegemoet zal komen uit de middelen van de FIFA. De clubs moeten evenwel voldoen aan Financial Compliance­richtlijne­n van de FIFA.

John Krishnadat­h, voorzitter van de SVB, zal een voorstel doen aan de FIFA om clubs in landen met amateurvoe­tbal een opstartbon­us te geven in verband met de nieuw op te starten competitie­s. Op verzoek van diverse bonden uit de CFU-regio zal Krishnadat­h bij de FIFA bepleiten dat ook een vergoeding voor bestuursle­den wordt opgenomen in het FIFA-noodhulppa­kket. Vooral de landen die financieel zwaar getroffen zijn door de pandemie en die velen werkloos heeft gemaakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname