Times of Suriname

PSG strikt Icardi definitief

-

VOETBAL - Mauro Icardi is definitief speler van Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht huurde de 27-jarige spits sinds afgelopen zomer van Internazio­nale en beide clubs hebben nu een akkoord bereikt inzake een overstap. Volgens diverse Italiaanse en Franse media gaat het om een transferbe­drag van circa vijftig miljoen euro, plus vijf tot acht miljoen euro aan bonussen. Icardi heeft tot medio 2024 getekend in Parijs.

PSG en Inter kwamen vorig jaar zomer een huur met optie tot koop overeen van ongeveer zeventig miljoen euro. De Franse grootmacht vond dit bedrag vanwege de coronacris­is te gortig en heeft onderhande­ld dat men nu een iets lagere som naar Inter overmaakt. De Argentijns­e aanvaller, die zes seizoenen actief was bij i Nerazzurri, lag nog tot medio 2022 vast in Milaan. Icardi was jarenlang een doelpunten­machine voor

Inter, maar in het laatste seizoen verslechte­rde de relatie tussen club en speler rap. Men steggelde over een contractve­rlenging, terwijl Icardi ook de aanvoerder­sband werd afgenomen. PSG bood uitkomst door de spits te huren. Icardi was afgelopen seizoen goed voor 20 doelpunten en 4 assists in 31 officiële wedstrijde­n, waardoor les Parisiens hebben besloten definitief in zee te gaan met de achtvoudig internatio­nal.

Volgens diverse media, waaronder Sky Italia en Goal, is er een ‘antiItalië’clausule opgenomen in de overeenkom­st. Volgens de berichtgev­ing moet PSG vijftien miljoen extra betalen aan Inter als Icardi in de komende twaalf maanden doorverkoc­ht wordt aan een club uit de Serie A. Deze clausule zou zijn afgesproke­n vanwege de vermeende interesse van Juventus en Napoli in Icardi.

(VP)

 ??  ?? PSG heeft Mauro Icardi definitief overgenome­n van Internazio­nale. (Foto: Goal)
PSG heeft Mauro Icardi definitief overgenome­n van Internazio­nale. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname