Times of Suriname

Kim Kardashian woest om dood George Floyd

-

Kim Kardashian is woedend vanwege de dood van George Floyd. Dat schrijft de socialite op sociale media. In een aantal tweets heeft de vrouw van Kanye West haar afschuw uitgesprok­en over de dood van de zwarte man.

“Jarenlang heb ik bij elke gruwelijke moord op een onschuldig­e zwarte man, vrouw of kind altijd geprobeerd de juiste woorden te vinden om mijn condoleanc­es en verontwaar­diging te uiten”, schrijft Kardashian. Ze laat weten woedend te zijn en te walgen van het geweld.

Kardashian zegt mee te voelen met de familie van de slachtoffe­rs. “Ook al zal ik nooit hun pijn voelen.” Ze zegt ook dat ze zich niet kan voorstelle­n hoe het is om te overleven in een wereld die wordt geteisterd door ‘systematis­ch racisme’.

Ze belooft haar volgers dat ze zich zal inzetten voor de slachtoffe­rs en vraagt haar volgers ook een donatie te doen voor de organisati­es die de strijd tegen racisme steunen.

George Floyd werd eerder deze week hardhandig gearrestee­rd in Minneapoli­s. Een agent zat minutenlan­g op zijn nek. Beelden van de gewelddadi­ge arrestatie veroorzaak­ten woede in de Verenigde Staten. Veel mensen gingen de straat op om te demonstrer­en en niet zelden liepen de protesten uit op rellen. Kim Kardashian is een van de vele Amerikaans­e sterren die vol afschuw hebben gereageerd op het geweld. Eerder lieten Beyoncé, Taylor Swift, Jamie Foxx, John Legend en Kylie Jenner al via sociale media weten erg geschokt te zijn door het politiegew­eld.

 ??  ?? (De Telegraaf/Foto: Volkskrant)
(De Telegraaf/Foto: Volkskrant)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname