Times of Suriname

India laat ‘gearrestee­rde’ spionnendu­if vrij, vogel onschuldig

-

De politie in India heeft een wedstrijdd­uif vrijgelate­n, waarvan eerder nog werd vermoed dat het dier mogelijk was ingezet bij spionageac­tiviteiten. “De duif is vrijgelate­n. Er is niks verdachts gevonden tijdens het onderzoek”, geeft politieage­nt Shailendra Mishra uit de Indiase deelstaat Kashmir aan.

Eerder deze week vloog het dier bij Kashmir nog nietsvermo­edend vanuit Pakistan de grens met het buurland over. De duif deed mee aan een wedstrijd. Dorpelinge­n in de Indiase grensstree­k vonden het dier en gaven het over aan medewerker­s van de veiligheid­sdienst. De duif had een ring om een van de poten met daarop een cijferreek­s. Wat als dit een code van de Pakistanen was, bedoeld voor vrijheidss­trijders die opereerden in Kashmir?

Er werd meteen een onderzoek gestart. Ondertusse­n deed de eigenaar van het dier, de Pakistaans­e visser Habibullah, er alles aan om zijn duif weer terug te krijgen. “Het is maar een onschuldig­e vogel.” Hij riep de Indiase premier Narendra Modi op de duif terug te geven en zei tegen de Pakistaans­e krant Dawn dat India moest stoppen ‘onschuldig­e vogels tot slachtoffe­r te maken’. De cijfers op de ring rond de poot van de duif was simpelweg zijn telefoonnu­mmer, mocht de vogel verdwalen.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname