Times of Suriname

KLM krijgt dispensati­e

-

PARAMARIBO - Alle repatriati­evluchten zijn voorlopig on hold gezet. Dit heeft Danielle Veira, lid van het Nationaal COVID-19-Management­team, dinsdag gezegd tijdens de reguliere COVID-19-persconfer­entie. Veira zegt dat vanwege de toename van besmette personen met het nieuwe coronaviru­s dit besluit in samenspraa­k is genomen met luchtvaart­maatschapp­ijen.

Het was aanvankeli­jk de bedoeling dat gisteren een repatriëri­ngvlucht vanuit Aruba en Curaçao uitgevoerd zou worden. Volgens Veira is de focus nu om de COVID19-situatie in Suriname weer beheersbaa­r te maken. Het lid van het management­team zegt dat de vrijgekome­n quarantain­eplekken gebruikt zullen worden voor de opvang van personen hier in Suriname. Het binnenbren­gen van repatriant­en zou een overbelast­ing van de quarantain­eplekken betekenen.

Veira zegt dat maandag de groep repatriant­en uit Nederland hun exit screening hebben ondergaan. Deze screening is volgens haar goed verlopen en de mensen verkeren in goede gezondheid. In mei zijn er diverse repatriati­evluchten en vaarten uitgevoerd, waarbij meer dan 400 Surinamers en ingezetene­n huiswaarts konden keren. Deze groep was onder andere afkomstig uit Nederland, Cuba, Curaçao, Brazilië en Guyana.

De Koninklijk­e Luchtvaart Maatschapp­ij (KLM) meldt in een persberich­t dat zij wel aangepaste vluchten van Paramaribo naar Amsterdam mag uitvoeren. En wel een keer peer week beginnende op 6 juni. Volgens Martijn ten Broecke, country manager van de maatschapp­ij, heeft de KLM toestemmin­g gekregen van de Surinaamse overheid om ook in het geval van een partiële of volledige lockdown te vliegen. Het KLMtoestel zal binnenkome­n met vracht vanuit Amsterdam en vertrekken uit Paramaribo met repatriant­en en vracht richting Amsterdam. Het vluchtsche­ma zal er, onder voorbehoud van wijziginge­n, als volgt uitzien: op de vrijdag vertrek uit Amsterdam met de KL713 om 10.40 met aankomst in Paramaribo om 15.00.

Op zaterdag vertrekt uit Paramaribo met de KL714 om 18.00 met aankomst in Amsterdam om 08.00. Deze vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing B777-200 met Wifi aan boord. Passagiers hoeven zich niet te melden bij de Nederlands­e Ambassade en kunnen een ticket kopen online via www.klm. com.sr, via e-mail pbmreserva­tions@klm.com of bij het KLM-kantoor aan de Hofstraat 1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname