Times of Suriname

Familieled­en dc Pinas betreuren fake-berichten

-

PARAMARIBO - Familieled­en van districtsc­ommissaris (dc) Yvonne Pinas die onlangs positief is getest op COVID-19, betreuren het ten zeerste dat er zoveel fake-berichten op sociale media gelanceerd worden over haar. “Het is nu teveel voor de familie en dit doet ons pijn”, zegt Brigith Wachter, zus van de dc, terneerges­lagen.

Volgens de zus is het niet waar dat de dc een zoon of kinderen in Frans-Guyana heeft, die ze het land in heeft gesmokkeld. Ook ligt er geen kind van Pinas op de Spoedeisen­de Hulp in Albina. Verder benadrukt ze dat het niet op waarheid berust dat de dc in de Anthony Nestysport­hal is geweest, zoals mensen beweren. De familie vindt het pijnlijk dat dit zich heeft kunnen voordoen en dat de dc nu de schuld krijgt van de uitbraak van dit virus. Ook vinden ze het akelig dat mensen nog zout in de wond willen strooien, ondanks het feit dat de familie al verdrietig genoeg is.

Op sociale media zijn er berichten gelanceerd, waarin wordt aangegeven, dat de dc al twee weken rondloopt met de ziektevers­chijnselen. Ook is de familie niet te spreken over het feit dat een verzonnen verhaal de ronde doet, waarbij de dc naar FransGuyan­a zou zijn geweest om haar zoon die grammoxone had ingenomen, op te halen. Volgens de berichten is de zoon via de SEH in Albina opgenomen. Ondanks de ziektevers­chijnselen zou zij in contact met anderen zijn gebleven. De huisarts zou haar gevraagd hebben, maar zij ontkent. “Dit is absoluut niet waar”, zegt de zus van de dc.

Degenen achter het bericht noemen haar de bron van deze grote uitbraak en zeggen dat dit verzwegen wordt, omdat zij lid is van de Nationale Democratis­che Partij. Pinas is volgens de familie op 25 mei gaan stemmen in Klaaskreek en is vervolgens meteen vertrokken naar haar kantoor in Paramaribo. Vanaf ze griepversc­hijnselen kreeg, heeft ze de huisarts bezocht, die niets merkwaardi­gs vond. Ook in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo werd er niets geconstate­erd, totdat ze op zaterdag weer naar dat ziekenhuis moest van haar huisarts. “De gezondheid van mijn zus is momenteel stabiel. Ze laat elke ochtend iets van zich weten als ze de kans daartoe krijgt. Ook heeft ze ons gezegd dat we niet paniekerig hoeven te zijn, omdat het de goede kant op gaat”, aldus Wachter.

JL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname