Times of Suriname

Sozavo stopt tijdelijk met betaling COVID-19-steun

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo) heeft alle contante betalingen met betrekking tot de COVID-19-steun tijdelijk stopgezet.

Angela Salmo, directeur van Sozavo, gaf dinsdag tijdens de COVID-19-persconfer­entie aan dat er voorlopig geen contante uitbetalin­gen plaatsvind­en. Dat geldt ook voor de uitbetalin­g van de Algemene Kinderbijs­lag, de steun aan mensen met een beperking en de steun aan zwakke huishouden­s. De directeur legt uit dat er vanuit het ministerie getracht zal worden om voor wat de crèches betreft, erachter te komen wat de bankrekeni­ngnummers van de mensen zijn, zodat Sozavo kan overgaan tot het overmaken van de gelden. “De mensen die geen bankrekeni­ngnummer hebben, hoeven niet bang te zijn omdat zodra de periode achter de rug is, zij in aanmerking zullen komen voor hun steun”, aldus Salmo.

Verder legt zij uit dat als het gaat om registrati­e, dan focust het ministerie zich vooral op de registrati­e van de crèches en peuterscho­len die niet eerder geregistre­erd stonden bij het ministerie. Die worden conform de wet de illegalen genoemd. “Over de maand mei is de registrati­e op 29 mei afgesloten. De mensen die vanaf 1 juni zijn geregistre­erd, zullen een sms ontvangen als de screening goed is bevonden.” Verder legt de directeur uit dat de mensen die zich eerder hadden geregistre­erd, zich niet meer hoeven te registrere­n voor juni omdat de data van Sozavo toegevoegd zal worden met de data van het Ministerie van Arbeid en het Ministerie van Financiën, om ervoor te zorgen dat er geen dubbele betalingen plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname