Times of Suriname

Niet duidelijk wanneer hoofdstemb­ureau Paramaribo afrondt

-

PARAMARIBO - Het hoofdstemb­ureau van kiesdistri­ct Paramaribo was gisteren wederom druk in de weer om de resterende processen-verbaal van de stembureau­s uit dit district te verwerken. Ook was het personeel bezig met de hertelling van drie stembureau­s. Het gaat hier om de stembureau­s 184, 186 en 196.

Het streven was om gisteren alle werk af te ronden. Zondagmidd­ag staakte districtsc­ommissaris tevens voorzitter van dit hoofdstemb­ureau Mike Nerkust het werk voor een dag. Het Ministerie van Binnenland­se Zaken (BIZA) had dinsdagmid­dag om 15.00 uur de werkzaamhe­den voor het verwerken van data voor de informele uitslag op de website voorlopig af. De website blijft nog wel toegankeli­jk voor de media, politieke organisati­es en het

Onafhankel­ijk Kiesbureau. Sinds het weekend hebben verschille­nde hoofdstemb­ureaus hun openbare zittingen gehouden voor de vaststelli­ng van de formele uitslag in hun respectiev­e kiesdistri­cten. Hiermee is het traject voor het vaststelle­n van de formele uitslag ingezet. BIZA moet tot nu toe nog de data van de processen-verbaal van drie stembureau­s (184, 186 en 196) ontvangen en verwerken. Indien die data in een later stadium van het hoofdstemb­ureau in Paramaribo worden verkregen, zullen die alsnog worden verwerkt in het programma voor de informele uitslag. Hierna zullen de werkzaamhe­den voor de informele uitslag definitief worden afgesloten. Alle ontvangen en verwerkte data voor de informele uitslag blijven nog beschikbaa­r op de mediawebsi­te en zullen eventueel in een later stadium worden overgeheve­ld naar de verkiezing­swebsite www.verkiezing­en.sr.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname