Times of Suriname

Uitstel cocaïnestr­oopzaak naar augustus

-

PARAMARIBO - Ravi S en Tonny K moeten op 4 augustus weer voor rechter Duncan Nanhoe verschijne­n. Gisteren werd hun zaak uitgesteld. In augustus zal raadsman Arjan Ramlakhan dupliceren voor Ravi S.

Het Openbaar Ministerie bleef in zijn repliek bij zijn strafeis voor Ravi S en Tonny K, die verdacht worden van het uitvoeren van 8.000 milliliter vloeibare cocaïne in stroop. Tegen Ravi S is reeds drie jaar celstraf geëist en een boete van SRD 50 duizend, subsidiair zes maanden hechtenis.

Tegen Tonny K is twaalf maanden celstraf geëist, waarvan zes voorwaarde­lijk onder aftrek met een proeftijd van drie jaar. De vervolging­sambtenaar vroeg voorbij te gaan aan de verweren die zijn opgeworpen door raadsliede­n Oscar Koulen, Ramlakhan en John Kraag. Koulen vindt dat getuigen bij de politie en op de zitting geen bezwarende verklaring­en hebben afgelegd tegen Tonny K.

De officier van justitie zegt dat zij in haar requisitoi­r de bewijsmidd­elen genoegzaam heeft belicht. Zij geeft verder aan dat Ravi S in eerste instantie een gedetaille­erde verklaring aflegde, maar daarna terugkwam op zijn verklaring dat hij niets wist van de drugs. De vervolging­sambtenaar vindt dat Ravi S niet aannemelij­k kon maken waarom hij is teruggekom­en op zijn bekennende verklaring.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname