Times of Suriname

Haagse basisschoo­l dicht wegens coronabesm­etting bij twee leerkracht­en

-

DEN HAAG - Basisschoo­l De Springbok in Den Haag is gesloten, nadat twee leerkracht­en positief testten op het coronaviru­s. Dat bevestigt een woordvoerd­er van koepelorga­nisatie De Haagse Scholen gisteren aan NU.nl na berichtgev­ing van diverse media.

Het schoolbest­uur heeft besloten om de school uit voorzorg te sluiten en de komende tijd weer op afstand les te gaan geven.

De besmette leerkracht­en zitten al sinds het weekend thuis. Dinsdag kregen zij het resultaat van hun coronatest binnen. Daarnaast hebben ook zeven leerlingen symptomen van het virus. Zij worden binnenkort getest.

De Springbok heeft twee locaties in de wijk Transvaal. Beiden locaties zijn nu gesloten. De twee besmette leerkracht­en gaven elk op een andere locatie les. In totaal zitten ruim vijfhonder­d leerlingen op de school.

De GGD is een bron- en contactond­erzoek gestart. Vanaf 1 juni kan iedereen zich via de GGD laten testen.

Leerlingen in het basisonder­wijs gingen op 11 mei weer naar school, nadat de scholen halverwege maart dichtginge­n in verband met de coronapand­emie.

Uit verschille­nde onderzoeke­n is inmiddels gebleken dat kinderen tot twaalf jaar weinig bijdragen aan de verspreidi­ng van het COVID-19-virus in Nederland. (NU)

 ??  ?? Een leeg klaslokaal. (Foto: NU)
Een leeg klaslokaal. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname