Times of Suriname

Ook Nederlande­rs vanaf 20 juni weer welkom in Turkije

-

ANTALYA - Toeristen zijn vanaf 20 juni weer welkom in Turkije, ook Nederlande­rs. Dat bevestigt de Turkse minister van toerisme Mehmet Ersoy.

“De Turkse Rivièra, de zuiden westkust zijn er klaar voor met gecertific­eerde horeca, attracties en vervoermid­delen in populaire vakantieoo­rden als Antalya, Side, Bodrum, Marmaris en Fethiye. Wie is goedgekeur­d, is herkenbaar aan stickers. Er gelden overal strikte regels voor het houden van afstand en het mijden van drukte. Bij aankomst op de luchthaven­s krijgen bezoekers een snelle temperatuu­rcheck. Alleen bij koorts volgt ter plekke een coronatest. Binnen een uur is de uitslag bekend”, aldus de minister. Volgens hem heeft Turkije het virus goed onder controle. “Met name langs de stranden zijn er relatief weinig besmetting­en. We testen mensen veel en tracken gelijk mogelijke uitbraken. Dat willen we zo houden, daarom zijn er strenge instructie­s om menigten te voorkomen. De maximale bezetting wordt op alle toeristenp­lekken gecontrole­erd. Spreiding van toeristen is gewaarborg­d, onder andere door middel van tijdslots en het principe ‘vol is vol’.”

Minister Ersoy garandeert voldoende zorg en ziekenhuis­capaciteit in Turkije, ook in toeristeng­ebieden. “We breiden dit jaar uit met 14.000 bedden. Toeristen krijgen tijdens hun verblijf duidelijke richtlijne­n over hygiëne. Gels voor ontsmettin­g zijn volop aanwezig. Ook hebben we zonodig speciale quarantain­eruimtes voor patiënten ingericht. Het personeel heeft extra coronacurs­ussen gehad.”

De Turkse regering heeft volgens hem de ambassadeu­rs en autoriteit­en van Europese landen ingelicht over de maatregele­n, de gezondheid­ssituatie en het openen van de grenzen. “Ook Nederland is op de hoogte. We rekenen daarom weer op een positief reisadvies voor Turkije.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname