Times of Suriname

RIVM: 10 nieuwe sterfgeval­len en 9 nieuwe opnames door coronaviru­s

-

ROTTERDAM - Het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM) meldde gisteren dat het aantal overleden coronapati­ënten in Nederland met tien is gestegen. Ook meldde het instituut negen nieuwe ziekenhuis­opnames.

Het aantal nieuwe sterfgeval­len is kleiner dan precies een week geleden, toen het RIVM vijftien nieuwe sterfgeval­len meldde. Het aantal nieuwe ziekenhuis­opnames is iets hoger dan vorige week (zeven).

Desalniett­emin is het beeld van het RIVM dat het aantal besmetting­en met het coronaviru­s in Nederland al sinds eind maart aan het afnemen is. Het aantal nieuwe patiënten, ziekenhuis­opnames, icopnames en sterfgeval­len per dag duiden daarop.

Het RIVM meldt ook dagelijks het aantal nieuwe besmetting­en. Woensdag gaat het om 86 nieuwe infecties. Dat is ruim kleiner dan precies een week geleden (190) en ook kleiner dan dinsdag (102). Het totale aantal mensen bij wie een besmetting is vastgestel­d is opgelopen tot 46.733.

Het dodental als gevolg van het coronaviru­s staat momenteel op 5.977, terwijl 11.759 coronapati­ënten in een Nederlands ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

Omdat niet alle COVID-19patiënte­n getest worden, zijn de werkelijke aantallen groter dan het RIVM meldt.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname