Times of Suriname

Twintig journalist­en die coronacris­is coverden overleden in Peru

-

PERU - In Peru zijn de afgelopen weken twintig journalist­en overleden aan COVID-19, waarvan de meeste de corona-epidemie coverden. Dat kondigde de Peruaanse journalist­enverenigi­ng ANP gisteren aan. Het grootste deel van de overleden journalist­en liep het coronaviru­s op, terwijl ze verslag uitbrachte­n van de belangrijk­ste besmetting­shaarden, zoals markten of ziekenhuiz­en.

“Ze gingen naar ziekenhuiz­en, die infectieha­arden zijn, met zelfgemaak­te maskers”, verklaarde ANPvoorzit­ter Zuiliana Lainez. “De dood van journalist­en door COVID-19 bevestigt de dringende noodzaak om hun gebrek aan beschermin­gsmateriaa­l en de onzekerhei­d van het beroep aan te pakken”, voegde ze toe.

Peru behoort tot de LatijnsAme­rikaanse landen die zwaar getroffen zijn door de coronapand­emie, met meer dan 170 duizend gevallen waarvan meer dan 4.600 doden.

(HLN)

 ??  ?? Familieled­en dragen de kist van een aan corona overleden familielid naar zijn laatste rustplaats op een begraafpla­ats buiten Lima. (Foto:De Morgen)
Familieled­en dragen de kist van een aan corona overleden familielid naar zijn laatste rustplaats op een begraafpla­ats buiten Lima. (Foto:De Morgen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname