Times of Suriname

Weinig belangstel­ling voor Depay

-

VOETBAL - Memphis Depay maakt voorlopig geen aanstalten om zijn contract bij Olympique Lyon te verlengen, ondanks dat de Franse club graag langer door wil met hem. Volgens RMC Sport zou de Nederlands­e aanvaller aankomende zomer graag een fraaie transfer maken, maar er is op dit moment simpelweg te weinig belangstel­ling voor hem.

Depay ligt momenteel nog tot de zomer van 2021 vast bij Lyon, maar de les Gones willen zijn contract graag met twee seizoenen verlengen. Voorzitter Jean-Michel Aulas is een fervent bewonderaa­r van de Oranje-internatio­nal en heeft al meermaals publiekeli­jk te kennen gegeven er alles aan te doen om hem langer te behouden voor de club. Depay heeft echter geen haast met het signeren van een nieuwe verbinteni­s en volgens RMC Sport is dat omdat de 26-jarige spits op dit moment ‘de Europese markt scant in de hoop een aanbieding te ontvangen van een grote club’. Het Franse radio- en televisies­tation trekt echter een pijnlijke conclusie voor Depay: op dit moment zijn er simpelweg geen clubs van grotere statuur dan Lyon met serieuze interesse.

Depay revalideer­t op dit moment nog altijd van de zware knieblessu­re die hij aan het einde van het vorige kalenderja­ar opliep en volgens RMC Sport zijn de Europese grootmacht­en er niet zeker van dat de aanvaller überhaupt zal terugkeren op topniveau. Daarnaast zou er in de Europese top grote twijfels bestaan over Depay vanwege zijn teleurstel­lende periode bij Manchester United, tussen 2015 en 2017. De Oranjeinte­rnational flopte na zijn komst van PSV bij de Engelse club, waarna hij neerstreek bij Lyon.

(VP)

 ??  ?? De Nederlands­e aanvaller Memphis Depay wil Olympique Lyon verlaten voor een fraaie transfer, maar er is op dit moment te weinig belangstel­ling voor hem. (Foto: ESPN)
De Nederlands­e aanvaller Memphis Depay wil Olympique Lyon verlaten voor een fraaie transfer, maar er is op dit moment te weinig belangstel­ling voor hem. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname