Times of Suriname

Chelsea in de race voor Werner

-

VOETBAL Chelsea maakt concrete plannen om zich in de strijd om Timo Werner te mengen, meldt The Telegraph. De spits van RB Leipzig staat al lange tijd in de nadrukkeli­jke belangstel­ling van Liverpool, dat echter nog even wacht met het concretise­ren van deze interesse.

Werner verlengde in augustus 2019 namelijk zijn contract en liet een interessan­te clausule in deze verbinteni­s opnemen. De 29voudig internatio­nal van Duitsland heeft momenteel een afkoopsom van zestig miljoen euro in zijn contract, maar deze verloopt per 15 juni: als RB Leipzig geen landskampi­oen wordt – Die Roten Bullen staan momenteel negen punten achter op Bayern München, met nog vijf wedstrijde­n te gaan – zakt deze naar vijftig miljoen. In 2021 zal er zelfs nog ‘slechts’ veertig miljoen overblijve­n.

Werner heeft zijn voorkeur voor Liverpool uitgesprok­en en de regerend Champions Leaguewinn­aar lijkt dan ook te wachten totdat het de spits voor veertig miljoen euro op kan halen uit Leipzig. The Reds lopen echter het risico op een coup van Chelsea, bericht The Telegraph. Als Liverpool blijft afwachten, gaat de nieuwe club van Hakim Ziyech een bod neerleggen in Leipzig, klinkt het.

De statistiek­en van Werner spreken voor zich: de 24jarige Stuttgarte­r is ook na de Bundesliga­onderbreki­ng vrolijk doorgegaan met scoren en staat inmiddels op 25 competitie­goals in 29 optredens.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname