Times of Suriname

Nieuwe bezuinigin­gsronde wekt woede Barça-selectie

-

VOETBAL - Barcelona wil nog een keer een bezuinigin­gsronde doorvoeren van circa tien miljoen euro, om zo de coronacris­is in financieel opzicht het hoofd te bieden. RAC1 meldde echter woensdag dat de plannen van voorzitter Josep Maria Bartomeu geen gehoor vinden bij de spelers van de Catalaanse grootmacht. Aan de eerste bezuinigin­gsronde, waarbij de A-selectie tijdelijk zeventig procent van het maandsalar­is inleverde, hield Barcelona veertig miljoen euro over.

De arbeidstij­dverkortin­g, ingevoerd in maart, loopt echter op zijn einde, daar Barcelona op zaterdag 13 juni de competitie hervat met een wedstrijd tegen Real Mallorca. Bartomeu kwam in dat kader op 23 mei al met een voorstel richting de spelersgro­ep van de koploper in LaLiga. De preses vreest flink wat inkomsten mis te lopen, als er voorlopig zonder publiek moet worden gespeeld. Naar verluidt, heeft de selectie van trainer Quique Setién echter geen zin om weer een flink deel van het salaris in te leveren, nu er binnenkort weer gevoetbald wordt in Spanje.

Ondanks de voorziene problemen in financieel opzicht blijft Barcelona druk bezig met de invulling van de selectie voor komend seizoen. Volgens AS zou er al een persoonlij­k akkoord zijn bereikt met

Lautaro Martínez. De aanvaller kan in het Camp Nou een vijfjarig contract tekenen, met een jaarsalari­s van naar verluidt twaalf miljoen euro. Dit bedrag kan door verschille­nde bonussen nog verder oplopen. Internazio­nale houdt echter vast aan de ontsnappin­gclausule van 111 miljoen euro op een transferbe­drag van 80 miljoen euro, met twee spelers van Barcelona inbegrepen in de deal. De Catalanen willen volgens berichtgev­ing in Spanje niet verder gaan dan zestig miljoen euro. Tevens is Juventus-middenveld­er Miralem Pjanic reeds in verband gebracht met een overgang naar de Spaanse lijstaanvo­erder.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname