Times of Suriname

Seizoen NBA moet op 12 oktober voltooid zijn

-

BASKETBAL - De Amerikaans­e basketbalc­ompetitie NBA moet op 12 oktober voltooid zijn. Dat blijkt uit een rapport dat werd ingezien door ESPN. De finale, gespeeld volgens bestof-seven, wordt normaal gesproken half juni gespeeld. Momenteel wordt er gekeken naar de manier waarop de competitie wordt voortgezet. Er worden ook gesprekken gevoerd met Disney World in Florida, dat beschikt over een groot sportcompl­ex waar de teams afgezonder­d kunnen trainen en wedstrijde­n spelen.

Vrijdag liet een commissari­s van de NBA los dat er gehoopt wordt op een herstart op 31 juli. De NBA was de eerste Amerikaans­e competitie die werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het nieuwe coronaviru­s. Dat gebeurde op 12 maart nadat de Franse basketball­er Rudy Gobert van Utah Jazz positief had getest.

(De Telegraaf)

VOETBAL - Saúl Ñíguez gaf de geruchtenm­olen afgelopen zondag een slinger met het nieuws dat hij op woensdagoc­htend ‘zijn nieuwe club bekend zou maken’. De middenveld­er van Atlético Madrid wordt al geruime tijd in verband gebracht met een verhuizing naar de Premier League, waar Manchester United momenteel de meest concrete gegadigde lijkt. Naar nu blijkt, heeft het nieuws van Saúl echter niets met een transfer te maken.

De Spaanse internatio­nal heeft namelijk bekendgema­akt dat hij samen met zijn broer de voetbalclu­b Club Costa City gaat starten in zijn geboortest­ad Elche. De vereniging zal met ingang van het seizoen 2020-21 dertig teams krijgen en plaats bieden aan vijfhonder­d jonge voetballer­s. Het project richt zich op jongens en meisjes tussen de vier en achttien jaar oud, met het doel ‘hen een uitgebreid­e opleiding te geven vanuit persoonlij­k en sportief oogpunt zodat zij toegang krijgen tot de top van de voetballer­ij.’

“We zijn al jaren bezig met de ontwikkeli­ng van dit opwindende en prachtige project en ik ben enorm blij dat ik het vandaag mag presentere­n en officieel kan maken”, laat een opgetogen Saúl weten via sociale media. “Ik wil alvast alle families bedanken die ons de vorming van hun zonen en dochters toevertrou­wen: het is onze plicht en verantwoor­delijkheid om geweldige mensen op te leiden.”

Saúl zette zelf in 2017 zijn handtekeni­ng onder een contract tot medio 2026 bij los Colchonero­s, waardoor een vertrek nogal wat voeten in de aarde zou hebben. Vanwege de problemen die de coronacris­is heeft veroorzaak­t bij Atlético doken onlangs echter toch nieuwe geruchten over een transfer op, maar hier lijkt dus voorlopig geen sprake van. De 25-jarige middenveld­er heeft een transfercl­ausule van 150 miljoen euro in zijn contract staan. (VP)

 ??  ?? Saúl Ñíguez zal vertrekken bij Atlético Madrid. (Foto: Goal)
Saúl Ñíguez zal vertrekken bij Atlético Madrid. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname