Times of Suriname

Maak je ananas in een blik of pot in

-

De laatste methode die je kunt gebruiken om je ananas voor langere tijd te bewaren is inmaken. Door je ananas in te maken, in blik of in pot, kun je het een jaar of langer bewaren, maar voor de veiligheid is het beter om het niet langer dan een jaar te bewaren. Eens te meer moet jij je ananas in stukken snijden en het hart eruit halen, nadat je de bovenkant en schil van de ananas eraf hebt gesneden. Deze keer is het misschien handig om de ananas in blokjes te snijden in plaats van in schijven, omdat je het dan gemakkelij­ker in kunt maken.

Je zal jouw ananas in een inmaakvloe­istof moeten koken zodat dat de resterende ruimte in het blik opvult en de stukken ananas vochtig houdt. Je kunt appelsap, witte druivensap, of inmaaksuik­er gebruiken wat je bij elke supermarkt of natuurvoed­ingswinkel kunt kopen.

Nadat je de ananas in de inmaakvloe­istof gekookt hebt moet je de potten vullen en daarbij aan de bovenkant ongeveer 2,5 cm aan ruimte overlaten. Doe de deksels op de potten en draai ze stevig dicht. Plaats vervolgens de pot(ten) in een pan met water die 2,5-5 cm hoger is dan de bovenkant van de pot of het blik. Kook potten van ½ liter 25 minuten lang en potten van 1 liter 30 minuten lang. Nadat je ze uit de pan hebt gehaald zal er geen lucht meer in de potten zitten en je kunt de ananas dan bewaren.

(Wikihow)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname