Times of Suriname

Jongetje uit Kenia knutselt vernuftige handwasmac­hine in elkaar

-

Ook het Afrikaanse continent is verwikkeld in de lastige strijd tegen het coronaviru­s. Handen wassen is essentieel, dat weten we al langer. De negenjarig­e Stephen Wamukota uit Kenia knutselde daarom een ingenieuze handwasmac­hine in elkaar. Hij kreeg er een nationale prijs van de president voor.

“Ik heb er al twee en ik wil er nog meer maken”, zegt Stephen Wamukota uit Mukwa aan de BBC. Zijn houten constructi­e heeft twee pedalen, waarmee de zeep en het water kunnen worden bediend. Zo heeft de gebruiker de handen vrij om ze te reinigen zonder nog iets van de machine te moeten aanraken met die handen. Dat is belangrijk om de verspreidi­ng van het nieuwe coronaviru­s tegen te gaan.

Officieel telt Kenia iets meer dan 2 duizend coronabesm­ettingen en 71 patiënten die aan COVID-19 overleden. In het dorp van Stephen, Mukwa in Bungoma in het westen van Kenia, zijn er nog geen gevallen.

Het concept van de handwasmac­hine komt van de kleine Stephen. De jongen kreeg wel hulp van zijn vader James om ze verder te perfection­eren. Maandag ontving Stephen een presidenti­ële prijs voor zijn uitvinding. Hij wil later graag ingenieur worden, of wat dacht u?

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname