Times of Suriname

Wilders: Henk Bres mag blijven ondanks racistisch­e tweets

-

DEN HAAG - Henk Bres mag de PVV blijven vertegenwo­ordigen, ook al konden zijn racistisch­e tweets niet door de beugel. De Haagse fractiever­tegenwoord­iger van Wilders’ partij heeft zelf al spijt betuigd, zegt partijleid­er Geert Wilders.

Bres had dinsdagavo­nd getwitterd dat hij woedend is over “filmpjes van negers die geweld plegen. Gewoon misselijkm­akend”. Bres stelt dat hij “de laatste dagen een enorme racist is geworden” door dit soort beelden. Ook deelde hij een filmpje van iemand die een wapen richt op een plunderaar, met de tekst “Misschien de oplossing .... hier luisteren die tyfushonde­n wel naar!!.”

Twitter verwijderd­e de tweets. De Haagse PVV wilde niet reageren en stelde dat Bres op persoonlij­ke titel sprak. Volgens Wilders heeft Bres zelf de tweets verwijderd en wel degelijk toegegeven dat “die niet deugden”. Hij is “echt niet te beroerd om te zeggen dat dat niet kon”, antwoordde hij op vragen van PvdA-voorman Lodewijk Asscher. Die verweet de PVVleider dat die niet of nauwelijks afstand nam van Bres’ uitlatinge­n en zich daardoor liet kennen als de aanvoerder van een racistisch­e partij. “Dat is complete onzin”, zei Wilders tijdens het jongste debat over de coronacris­is, dat door de nasleep van de demonstrat­ie op de Dam van maandag veel over racisme ging. “Wij zijn geen racistisch­e partij. Juist autochtone Nederlande­rs worden gediscrimi­neerd”, zegt Wilders.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname