Times of Suriname

PEC Zwolle verkoopt smaakmaker voor tienvoudig­e van transferso­m

-

VOETBAL - Gustavo Hamer gaat PEC Zwolle hoogstwaar­schijnlijk verlaten voor een dienstverb­and bij Coventry City, zo meldt de Stentor woensdagmi­ddag. De krant geeft aan dat de Engelse club, die afstevent op promotie naar de Championsh­ip, in eerste instantie anderhalf miljoen euro over heeft voor de 22-jarige middenveld­er, die tot medio 2021 vastligt bij de Eredivisio­nist.

Hamer, die een meerjarig contract kan tekenen in Engeland, is in afwachting van de afwikkelin­g van de laatste details. Eerder deze week bereikten de clubs al in hoofdlijne­n een akkoord over de overstap. PEC Zwolle wil de transferso­m, die door bonussen naar verluidt kan oplopen tot ongeveer twee miljoen euro, echter nog wel veilig kunnen stellen.

De club kan het geld goed gebruiken vanwege de coronacris­is. De clubleidin­g becijferde al dat door het wegvallen van sponsoren en andere inkomsten de (commerciël­e) begroting met twee miljoen en het spelersbud­get met ruim een miljoen euro zal slinken, zo meldt het dagblad. In mei sloeg PEC Zwolle al een aanbieding af van het Franse Olympique Nimes inzake Hamer.

De veelzijdig­e middenveld­er draaide een goed seizoen bij de club uit Overijssel. Hij noteerde vier doelpunten en 6 assists in 25 wedstrijde­n. PEC Zwolle nam de smaakmaker twee jaar geleden voor circa 150 duizend euro over van Feyenoord, waardoor men Hamer nu dus voor het tienvoudig­e gaat verkopen. Coventry City is momenteel koploper in de League One en heeft zeven punten voorsprong op plek drie, die geen recht geeft op rechtstree­kse promotie. Bovendien heeft de club een duel minder gespeeld, waardoor promotie lonkt.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname