Times of Suriname

Voormalig scriptschr­ijver wijt gedrag Lea Michele aan cultuur op set

Glee

-

Een voormalige scriptschr­ijver van Glee wijt het vermeende wangedrag van actrice Lea Michele aan de cultuur op de set van de comedyseri­e. Michele verloor dinsdag haar sponsorcon­tract met maaltijdbo­xbedrijf HelloFresh vanwege vermeend racistisch gedrag tijdens de opnames van Glee. “De meeste mensen die ik ontmoette op de set van Glee waren fantastisc­h”, schreef Marti Noxon gisteren op Twitter over haar werk als parttime scriptschr­ijver voor het derde seizoen van de comedyseri­e in 2011. “Maar als pestkoppen zich kunnen manifester­en, dan is er een cultuur die dat toestaat.” In een eerdere tweet refereerde Noxon, die van 1997 tot 2003 ook tekstschri­jver was van de horrorseri­e Buffy the Vampire Slayer, aan mannelijke schuldigen over wangedrag op de set van Glee. De scenariosc­hrijver vroeg zich af waarom die mannen niet bij naam genoemd werden. Noxon verwijderd­e die tweet omdat er naar eigen zeggen verwarring ontstond over de betrokkenh­eid van acteurs en stelt naar niemand specifiek te verwijzen.

Maaltijdbo­xbedrijf HelloFresh linkt recente aantijging­en aan het adres van Michele aan racisme en verbrak dinsdag de zakelijke banden met de Glee-actrice, waarop Michele haar excuses aanbood.

Michele schreef eerder die dag dat George Floyd, die door politiegew­eld om het leven kwam, het niet verdiende om te overlijden. Actrice Samantha Marie Ware reageerde dat Michele misschien was vergeten dat ze zelf het leven van haar collega tot ‘een hel’ maakte tijdens de opnames van Glee.

Ware kreeg bijval van andere collega’s die samenwerkt­en met Michele. Acteurs die in verschille­nde series met haar op de set stonden, stellen dat de actrice zich schuldig maakte aan pesterijen op de werkvloer.

Heather Morris, Michele’s tegenspeel­ster in Glee, deelde woensdag op Twitter dat de actrice ‘zeer onprettig’ was om mee samen te werken en onderschre­ef haar ‘langdurig’ wangedrag.

(NU/Foto:Page Six)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname