Times of Suriname

VHP, ABOP, NPS en PL tonen met bloemenhul­de eer aan Baba en Mai

-

PARAMARIBO – De leiders van de samenwerke­nde partijen VHP, ABOP, NPS en PL, te weten Chan Santokhi, Ronnie Brunswijk, Gregory Rusland en Paul Somohardjo, hebben gisteren een krans gelegd bij het monument van Baba en Mai in verband met 147 jaar Hindostaan­se Immigratie. Het monument van Baba en Mai staat symbool voor de Hindostaan­se immigratie, melden de partijen in een persberich­t.

5 juni, gisteren, was het 147 jaar geleden dat de eerste groep Brits-Indische immigrante­n voet aan wal zette in Suriname om als contractar­beiders te werken. “Onze

Hindostaan­se voorouders hebben een grote bijdrage geleverd aan de opbouw van ons geliefd land Suriname. Wij zijn bijzonder trots op onze voorouders dat ze een prachtig land hebben achtergela­ten voor ons allemaal. Het gaat niet alleen om de Hindostaan­se gemeenscha­p maar om de hele Surinaamse bevolking. Ons volkslied is hierin heel duidelijk: “hoe wij hier ook samen kwamen aan zijn grond zijn wij verpand; Wans ope tata komopo, Wi mu seti kondre bun”, zegt Santokhi.

 ??  ?? Met een bloemenhul­de bij het monument bij Baba en Mai hebben de leiders van VHP, ABOP, NPS en PL dankbaarhe­id getoond en eer uitgebrach­t in verband met 147 jaar Hindostaan­se Immigratie.
Met een bloemenhul­de bij het monument bij Baba en Mai hebben de leiders van VHP, ABOP, NPS en PL dankbaarhe­id getoond en eer uitgebrach­t in verband met 147 jaar Hindostaan­se Immigratie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname