Times of Suriname

Tweetal opgepakt op verdenking witwassen 300 duizend euro

-

AMSTERDAM - De FIOD heeft een 35-jarige man uit Amsterdam en een 27-jarige vrouw uit Utrecht aangehoude­n op verdenking van het witwassen van meer dan 300.000 euro. Het tweetal zou hiervoor een autoverhuu­rbedrijf hebben gebruikt “uit de omgeving van Rotterdam”, meldt het Openbaar Ministerie. De rechter-commissari­s bepaalde vrijdag dat de verdachten de komende twee weken in de cel blijven.

Aanleiding voor het onderzoek was informatie over de Amsterdamm­er. Hij zou auto’s kopen en die contant betalen, terwijl hij geen legale inkomsten zou hebben die die kosten konden dekken. Nader onderzoek wees uit dat de man betrokken lijkt te zijn bij twee bedrijven waarvan de vrouw uit Utrecht bestuurder is. Een van die bedrijven was het autoverhuu­rbedrijf, dat vermoedeli­jk het witwasvehi­kel is geweest.

Justitie vermoedt dat er auto’s werden verhuurd aan criminelen uit het drugscircu­it. Tijdens een politiecon­trole bleek in een auto een verborgen ruimte te zijn ingebouwd. De FIOD doorzocht woningen in Amsterdam, Utrecht en Vlaardinge­n en drie locaties in de buurt van Rotterdam. Daarbij is administra­tie, twee crypto-telefoons, contant geld en voor circa 25.000 euro aan luxegoeder­en in beslag genomen. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname