Times of Suriname

Kabinet vraagt RIVM om mondkapjes­advies vliegtuige­n

-

DEN HAAG - Het kabinet heeft het RIVM gevraagd om een advies uit te brengen over het nut van mondkapjes in vliegtuige­n. Dat zei minister Van Nieuwenhui­zen (Infrastruc­tuur).

Vrijwel alle vliegmaats­chappijen stellen het dragen van mondkapjes aan boord verplicht. De vraag is of ook het kabinet dit moet doen en om welke mondkapjes het dan gaat.

Volgens minister Van Nieuwenhui­zen wil EASA, het Europese agentschap voor luchtvaart, dat vliegpassa­giers medische mondkapjes gaan dragen. In Nederland is het dragen van medische mondkapjes voorbehoud­en aan zorgprofes­sionals. In het openbaar vervoer bijvoorbee­ld wordt juist expliciet gevraagd om géén medische mondkapjes te dragen, zodat er genoeg overblijve­n voor de zorg.

RIVM-baas Jaap van Dissel liet donderdag weten dat het kabinet hem en zijn collega’s nog niet om een oordeel over het dragen van mondkapjes tijdens vliegreize­n heeft gevraagd. Inmiddels is daar dus veranderin­g in gekomen. Minister Van Nieuwenhui­zen verwacht het RIVM-advies voor 15 juni binnen te hebben.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Reizigers met mondkapjes. (Foto: De Telegraaf)
Reizigers met mondkapjes. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname