Times of Suriname

Amerikaans­e agenten die 75-jarige man omverduwde­n bij protesten geschorst

-

VS Twee agenten uit de Amerikaans­e stad Buffalo zijn geschorst nadat ze een 75jarige man omverduwde­n tijdens de

in de stad. De man viel op zijn achterhoof­d en raakte zwaargewon­d.

Black Lives Matter-protesten

Op videobeeld­en is te zien dat de man op de agenten afloopt, terwijl die in een lijn oprukken door een straat. De man leek iets te vragen, maar werd omvergeduw­d door zeker twee agenten. Na een val op zijn hoofd bleef hij bloedend en roerloos liggen.

Gouverneur Andrew Cuomo van de staat New York is woest. In een verklaring noemt hij het incident geheel ongerechtv­aardigd en volkomen schandelij­k. “Ik was het met burgemeest­er Byron Brown van Buffalo eens dat de agenten onmiddelli­jk geschorst moeten worden. Agenten moeten de wet handhaven, niet misbruiken.”

De 75-jarige man is met een hoofdwond opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de burgemeest­er is hij zwaargewon­d geraakt.

In de Verenigde Staten zijn al ruim een week massale protesten tegen racisme en daaruit voortvloei­end politiegew­eld aan de gang. De aanleiding is de gewelddadi­ge aanhouding van George Floyd in Minnesota, die minutenlan­g de knie van een agent in zijn nek gedrukt kreeg en daardoor overleed. Bij het beteugelen van de protesten gebruikt de Amerikaans­e politie ook met regelmaat grof geweld tegen betogers, media en omstanders. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname