Times of Suriname

Nieuwe arrestatie­s in zaak ontvoering Belgische jongen

-

BELGIЁ De Belgische politie heeft drie nieuwe verdachten aangehoude­n in de zaak rond de ontvoering en gijzeling van een 13-jarige jongen. Er zijn nu in totaal tien verdachten. Het Openbaar Ministerie in Hasselt ziet hen als leden van een criminele organisati­e.

De jongen werd in de nacht van 20 op 21 april ontvoerd uit het ouderlijk huis in Genk door gemaskerde en bewapende indringers. De zoon van een voor drugssmokk­el veroordeel­d Koerdische man werd begin deze week na 42 dagen gijzeling vrijgelate­n, mogelijk na betaling van ruim 3 ton losgeld. Er was 5 miljoen geëist.

Het vermoedeli­jke brein achter de gijzeling is de 45-jarige moslimextr­emist Khalid B uit Maaseik. Van de zeven eerder aangehoude­n verdachten zouden er vijf geradicali­seerde moslims zijn.

Het huis van de ouders van B in Maaseik, waar het kind mogelijk is vastgehoud­en, is woensdag doorzocht. Daarbij is zijn zus (39) opgepakt, bevestigt het OM. Zij is vastgezet door de onderzoeks­rechter. Een van de verdachten is eerder onder strikte voorwaarde­n vrijgelate­n. (De Telegraaf)

 ??  ?? In de parkeergar­age van het flatgebouw is een mobiel testcentru­m ingericht. (Foto: HLN)
In de parkeergar­age van het flatgebouw is een mobiel testcentru­m ingericht. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname