Times of Suriname

Tottenham leent tweehonder­d miljoen euro

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur heeft een lening van 195 miljoen euro bij de Bank of England afgesloten, zo maakten de Londenaren donderdag bekend via de officiële kanalen. De club zit vanwege de coronacris­is in financieel zwaar weer en vreest vanwege het wegvallen van stadionink­omsten, waaronder het spelen van wedstrijde­n voor lege tribunes en de annulering van concerten en andere inkomstenb­ronnen, voor de periode tot juni volgend jaar meer dan 220 miljoen mis te lopen.

The Spurs komen in aanmerking voor de zogeheten Covid Corporate Financing Facility voor bedrijven met een goed investerin­gsvooruitz­icht die ook nog eens een bijdrage leveren aan de Britse economie. Via deze regeling kan er geld worden geleend van de Bank of England tegen een rentetarie­f van een half procent. Tottenham zal het geld gebruiken om de verliezen op te vangen die zijn ontstaan door de bouw van zijn nieuwe stadion, dat voorlopig leeg lijkt te staan.

De club benadrukt dat er geen spelers gehaald zullen worden van het geld. De huidige nummer acht van de Premier League hield in de afgelopen jaren de hand al op de knip wat betreft transferui­tgaven. Wel werd Steven Bergwijn in de winterse transferpe­riode voor dertig miljoen euro overgenome­n van PSV. “We hebben deze club altijd gerund op een zelfvoorzi­enend, commerciël­e basis”, reageert voorzitter Daniel Levy op de lening.

“Ik heb op 18 maart al gezegd dat er, in mijn twintig jaar bij de club, veel hordes zijn geweest, maar nog nooit zo een hoge als deze. De COVID19pan­demie is de meest serieuze van allemaal. Het is nu absoluut noodzakeli­jk dat we allemaal samenwerke­n, wetenschap­pers, technologe­n, de regering en de live-industrie, om een veilige manier te vinden om weer toeschouwe­rs bij sportevene­menten en andere vormen van entertainm­ent te krijgen. Samen hebben we de mogelijkhe­id om de ontwikkeli­ng van nieuwe technieken te steunen om dit mogelijk te maken en weer de passie van de fans bij live-evenemente­n te kunnen voelen.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname