Times of Suriname

Bale zal bij Real blijven

-

VOETBAL - Gareth Bale wordt al verscheide­ne transferzo­mers op rij in verband gebracht met een vertrek bij Real Madrid, maar van een transfer van de Welshman is het nog altijd niet gekomen. De dertigjari­ge aanvaller ligt nog tot medio 2022 vast in het Santiago Bernabéu en zijn zaakwaarne­mer Jonathan Barnett gaat ervan uit dat Bale deze verbinteni­s ook uit zal dienen.

“Zoals ik altijd heb gezegd, is hij behoorlijk gelukkig in Madrid. Hij heeft een fijne manier van leven, ik zie niet in waarom hij zijn periode bij Real Madrid niet op een goede manier af zou kunnen sluiten”, vertelt Barnett bij de BBC. “Het is zijn leven, op financieel gebied zal hij de rest van zijn leven niets tekortkome­n, net als zijn kinderen en kleinkinde­ren.” Als Bale vertrekt, wordt de Premier League genoemd als een van de bestemming­en. Barnett twijfelt echter of het hiervan zal komen: “Hij heeft bijna alles al gewonnen, behalve het WK. Maar helaas speelt hij voor Wales en liggen sommige dingen buiten zijn bereik.” “Verder heeft hij alles gewonnen. Het zou ongeloofli­jk zijn om terug te keren in de Premier League, iets enorms. Ik denk echter niet dat hij dat op dit moment wil doen. Hij voelt zich behoorlijk goed bij Real Madrid.” Het verloop van de coronacris­is zal waarschijn­lijk ook van invloed zijn op de toekomstpl­annen van Bale, al vindt Barnett eigenlijk dat de rekening van de misgelopen inkomsten voor de clubs niet op het bordje van de spelers terecht zou moeten komen: “Ik zie de salarissen van de spelers niet omlaaggaan, dat is iets wat zeker is.

De meeste spelers hebben ook gewoon een contract. Wat ik wel zie, is dat sommige clubs moeten kijken hoe zij de zaken een beetje beter kunnen runnen.”

“De fans komen om de spelers aan het werk te zien. Niemand komt naar het stadion om de algemeen directeur te zien spelen, de spelers zijn degenen die het geld binnen brengen. Het is ook geen kwestie van lagere salarissen voor de spelers, aangezien zij in een korte periode hun geld moeten verdienen.” Barnett gaat er ook niet van uit dat de transferma­rkt voor een langere periode in zal storten: “Ik denk dat er op de korte termijn een dip zal komen, maar niet op de lange termijn. De grote transfers zullen terugkomen en dat geldt ook voor de marktwaard­en van de spelers.”

(VP)

 ??  ?? Gareth Bale gaat zijn contract bij Real Madrid uitdienen, want hij verwacht geen grote transfer meer. (Foto:VP)
Gareth Bale gaat zijn contract bij Real Madrid uitdienen, want hij verwacht geen grote transfer meer. (Foto:VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname