Times of Suriname

Kwakkelend Schalke vraagt Raúl om advies

-

VOETBAL - Schalke 04 is sinds de herstart van de Bundesliga bezig met een vrije val op de ranglijst. De club uit Gelsenkirc­hen lijkt de weg kwijt te zijn en heeft, nu de bal in Duitsland weer rolt, nog geen wedstrijd gewonnen.

Schalke had toen de competitie werd stilgelegd goed zicht op Europees voetbal, maar na nederlagen tegen Dortmund (4-0), Augsburg (0-3), Fortuna Düsseldorf (2-1) en Werder Bremen (0-1) ziet de wereld er ineens heel anders uit voor Die Königsblau­en, die nu de tiende plaats in bezit hebben.

Schalke 04 heeft zich wel vaker in zwaar weer bevonden, waarna de club zich tot zijn clubiconen wendt. Zo werd Huub Stevens vorig seizoen ingeschake­ld om degradatie te voorkomen wat de Limburger overigens lukte. De 66-jarige voetbalcoa­ch staat dit seizoen niet aan het roer, maar hij zit wel in de raad van toezicht. Na Stevens lijkt Schalke opnieuw een oude bekende naar Gelsenkirc­hen te willen halen. Volgens Spaanse krant Marca heeft Schalke zijn zinnen gezet op voormalig speler Raúl Gonzalez Blanco, die de club dan van advies moet voorzien.

Raúl speelde tussen 2010 en 2012 voor Schalke en groeide uit tot een waar clubicoon. In 98 optredens scoorde de

Spaanse spits 40 keer. Tevens veroverde hij met Schalke de beker en de supercup. Bij Schalke zien ze Raúl als de ideale persoon om het roer bij de club om te gooien. Er ligt overigens nog geen officieel bod op tafel.

Het zal echter moeilijk worden om Raúl te kunnen verleiden voor een functie als adviseur. De Spanjaard werkt momenteel als jeugdtrain­er bij zijn grote liefde Real Madrid de club waar hij meer dan 700 wedtrijden voor speelde - en in Bernabéu zien ze Raúl als topkandida­at om ooit het trainersch­ap van het eerste elftal op zich te nemen, mits hij nog wel de nodige ervaring in het trainersva­k opdoet.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname