Times of Suriname

Bradley haalt uit naar Trump

-

VOETBAL - Michael Bradley haalt hard uit naar Donald Trump. De middenveld­er van Toronto FC en de nationale ploeg van de Verenigde Staten, van 2006 tot 2008 actief bij Heerenveen, stelt dat de Amerikaans­e president absoluut niet geschikt is voor zijn functie. “We hebben een president die van binnen volledig leeg is. Er zit geen enkele morele vezel in zijn lijf”, vindt Bradley, geciteerd door Goal.

De 32-jarige routinier is de afgelopen jaren al vaker kritisch geweest op de Republikei­nse politicus. Zo veroordeel­de Bradley in 2017 een inreisverb­od dat Trump invoerde voor mensen uit voornameli­jk landen waar veel moslims zijn. Nu ziet de 151-voudig internatio­nal dat de president wederom een gebrek aan leiderscha­p toont door verkeerd te handelen inzake de tendens in de VS na de dood van George Floyd, die het leven liet nadat een witte politieage­nt minutenlan­g zijn knie op de nek van de zwarte man had geplaatst. “Er is geen leiderscha­p bij de president, er is geen leiderscha­p bij de Republikei­nse senatoren die achterover hebben geleund en volledig medeplicht­ig zijn geweest in alles wat hij de afgelopen drieënhalf jaar heeft gedaan”, aldus Bradley, die naar eigen zeggen er alles aan wil doen om de levens van zwarten in de VS te verbeteren. Hij vindt dat ook witte mensen moeten meehelpen aan veranderin­g.

“Ik ben boos, ik ben geschokt, ik ben verdrietig en ik ben vastberade­n om alles te doen wat ik kan om het probleem proberen op te lossen. Want dit moet stoppen. En we moeten allemaal ons steentje bijdragen. Als we ook maar een kans willen maken om veranderin­g te bewerkstel­ligen, dan kan Trump geen president zijn. Zo is het nou eenmaal. Ik hoop gewoon dat de mensen die in november gaan stemmen niet alleen aan hun eigen levens in ogenschouw nemen. Dat ze niet alleen denken aan hun eigen status, eigen zaak of eigen belastinga­angifte. Ik hoop dat mensen bij de verkiezing­en gaan begrijpen dat de toekomst van ons land en van onze democratie op het spel staat. Mensen moeten beseffen wat het betekent als Trump nog vier jaar president is, hoe verschrikk­elijk dat zal zijn voor zoveel mensen”, besluit Bradley.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname