Times of Suriname

Oprah maakt special over raciale ongelijkhe­id

-

Oprah Winfrey werkt aan een tweedelig discussiep­rogramma over de rassenverh­ouding in de Verenigde Staten. De special wordt daar komende dinsdag en woensdag uitgezonde­n.

In OWN Spotlight: Where Do We Go From Here? praat Oprah met activisten, artiesten en leiders uit de Afro-Amerikaans­e gemeenscha­p. “Ik heb in de privésfeer met vrienden en visionairs gesprekken gehad over wat de volgende stap is en waar we nu heen moeten”, aldus de presentatr­ice in een statement. “Het leek me zowel interessan­t als nuttig om hun idee, zorgen en commentaar in de spotlight te zetten.”

Gasten in de special zijn onder meer Keisha Lance Bottoms, burgemeest­er van Atlanta, regisseur Ava DuVernay, politica Stacey Abrams, acteur David Oyelowo en schrijver Ibram Kendi.

Volgens het persberich­t wordt het programma niet alleen uitgezonde­n op Oprahs eigen zender OWN, maar ook op alle achttien andere kanalen van moederbedr­ijf Discovery. Het is niet bekend of het programma ook te zien zal zijn op de internatio­nale zenders van Discovery.

(De Telegraaf/Foto:The New York Times)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname