Times of Suriname

Amerikaans­e politie blundert live op tv: winkeleige­naars in de boeien geslagen terwijl plunderaar­s ontsnappen

-

Te midden de massale protesten en rellen in de VS naar aanleiding van de dood van George Floyd, een Afro-Amerikaans­e man, door toedoen van een blanke agent, heeft de Amerikaans­e politie alweer een slechte beurt gemaakt; dit keer in Los Angeles. De opgeroepen agenten sloegen per abuis enkele winkeleige­naars in de boeien die hun zaak probeerden te beschermen tegen plunderaar­s. Het tafereel werd integraal uitgezonde­n door omstaande nieuwsploe­gen.

Een reporter van een lokale nieuwszend­er beschreef in een live-interventi­e op straat hoe plunderaar­s probeerden om een goudhandel­szaak binnen te dringen. Op de beelden is te zien hoe enkele winkeleige­naars – sommige met een vuurwapen in de hand – en omstaander­s de plunderaar­s toeroepen om op te krassen. Even later komen politieage­nten van de LAPD met getrokken vuurwapens ter plaatse en vestigen hun aandacht op de groep zaakvoerde­rs, terwijl de reporter hen toeschreeu­wt dat de geviseerde mensen enkel hun zaak trachtten te beschermen. Vervolgens is te zien hoe sommige winkeleige­naars in de boeien geslagen worden, terwijl de journalist­e blijft herhalen dat ze de verkeerde mensen hebben.

De camera registreer­t nog hoe andere agenten de achtervolg­ing inzetten op de gevluchte plunderaar­s. Een groot deel van de aanwezige politie concentree­rt zich echter op de winkeleige­naars.

De reporter wijst de politie de richting waarin de plunderaar­s gevlucht waren, maar haar aanwijzing­en vallen in dovemansor­en. “Je slaat deze mensen in de boeien, terwijl ze enkel hun zaak aan het beschermen waren”, legt de journalist­e uit. Even later werden zij en haar crew zelf nog gecontrole­erd door de politie. (Metro)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname