Times of Suriname

Scv Karishma herdenkt 147 jaar Hindostaan­se Immigratie

-

NICKERIE De sociaalcul­turele vereniging (scv) Karishma heeft in verband met de COVID19maa­tregelen, de activiteit­en ter herdenking van 147 jaar Hindostaan­se Immigratie aangepast.

In dat kader heeft de organisati­e op 5 juni de traditione­le immigratie­loop afgelast en heeft afgezien van het leggen van bloemstukk­en bij alle monumenten in het district, zoals het 1 juli monument, dat van de Javaanse Immigratie, Mahatma Gandhi en van de marrons. Een bloemenhul­de bij het monument van Lalla Rookh en Baba en Mai heeft wel plaatsgevo­nden. Dit geschiedde heel vroeg in de morgen, om 07.00 uur, door twee bestuursle­den van Karishma. De voorzitter van Karishma, Laksmienar­ain Doebay, zegt dat de huldiginge­n die de organisati­e elk jaar op deze dag doet, op een nader te bepalen tijdstip zullen plaatsvind­en.

Doebay zegt verder dat Karishma de COVID-19protocol­len in acht neemt, vandaar dat zij gemeend heeft de herdenking maar in klein verband te laten plaatsvind­en. Doebay doet een beroep op de samenlevin­g zich te houden aan de maatregen ter voorkoming van de verdere verspreidi­ng van COVID-19.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname