Times of Suriname

Schokkende details over grote kindermisb­ruikzaak Münster

-

MÜNSTER - De burgemeest­er van Münster, Markus Lewe, is verbijster­d over het misbruik dat in zijn stad aan het licht is gekomen. “Ik ben geschrokke­n dat onze stad blijkbaar het toneel was van zulke vreselijke daden.” De Duitse politie arresteerd­e elf mensen op verdenking van betrokkenh­eid bij een grote landelijke kindermisb­ruikzaak.

De zaak kwam aan het licht na onderzoek door de politie van Münster. De politie heeft ook drie kinderen als slachtoffe­r geïdentifi­ceerd. Zij zijn 5, 10 en 12 jaar oud. De hoofdverda­chte is een 27-jarige man uit Münster, volgens de krant Bild gaat het om Adrian V. Lewe: “Onze aandacht en gedachten zijn bij de kinderen, die nu in veilige faciliteit­en zitten en daar uitgebreid­e profession­ele hulp krijgen.”

Jeugdzorg van de stad Münster had contact met de familie van een van de slachtoffe­rs. Het gezin was van 2015 tot 2016 bij de autoriteit­en bekend, “omdat de stiefvader van het kind was opgevallen vanwege het bezit en de verspreidi­ng van pornografi­sche gegevens”, aldus een gemeentewo­ordvoerder. Gedurende deze tijd had jeugdzorg contact met het gezin. In 2015 zag de familierec­hter geen reden het kind bij zijn ouders weg te halen. Burgemeest­er Lewe: “We kunnen alleen een beoordelin­g maken als de feiten voldoende duidelijk zijn.”

De politie doet onderzoek in een tuinhuisje in Münster. Daar zouden vier mannen urenlang afwisselen­d twee jongens hebben verkracht. De 27-jarige hoofdverda­chte zou de mannen de tienjarige zoon van zijn partner aan hen hebben gegeven. Het tweede slachtoffe­r was naar verluidt de zoon (5) van een verdachte uit Staufenber­g in de deelstaat Hessen.

De hoofdverda­chte bood foto’s en video’s aan van de misdaden op het Darknet. Dat kwam naar voren na onderzoek van een harde schijf, die de onderzoeke­rs verstopt in een nepplafond vonden.

De zaak werd vrijdag bekend nadat verdachten in verschille­nde deelstaten waren gearrestee­rd. Onderzoeke­rs hebben nu meer dan 500 terabyte aan goed gecodeerd materiaal veiliggest­eld. Na evaluatie van de eerste gegevens zijn politie en officieren van justitie van mening dat slechts een klein deel van de vermeende misdrijven bekend geworden is. Van de elf gearrestee­rden zitten er zeven nog vast.

De hoofdverda­chte is een ITspeciali­st. In de kelder van de hoofdverda­chte vond de politie een volledig uitgeruste serverruim­te. Volgens de eerste bevindinge­n is het opslagvolu­me van de in beslag genomen gegevens meer dan 500 terabytes.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname