Times of Suriname

Brazilië verwijdert informatie over totaal aantal overleden coronapati­ënten

-

BRAZILIE - Het Braziliaan­se Ministerie van Volksgezon­dheid heeft gegevens over de COVID-19-epidemie zaterdag van een overheidss­ite verwijderd. Het gaat om gegevens die gedurende enkele maanden zijn verzameld. Het verloop van de uitbraak per deelstaat en gemeente werd op deze overheidss­ite bijgehoude­n. Ook vermeldt het ministerie niet langer het totale aantal bevestigde besmetting­en met het coronaviru­s. De website, voor Braziliane­n de belangrijk­ste bron van informatie over de uitbraak van COVID-19 in het land, werd vrijdag offline gehaald. Zaterdag werd de site heropend met een nieuw uiterlijk en slechts een deel van de gegevens.

Alleen het aantal sterfgeval­len, besmetting­en en genezingen van de afgelopen 24 uur worden nog vermeld. De Braziliaan­se president Jair Bolsonaro en het ministerie hebben geen duidelijke verklaring gegeven voor de plotseling­e verwijderi­ng van de cijfers. “De cumulatiev­e gegevens geven geen goed beeld van de situatie waarin het land zich bevindt”, liet hij wel via Twitter weten. “Andere acties volgen om de vastleggin­g van besmetting­sgevallen en de bevestigin­g van diagnoses te verbeteren.”

Brazilië is het zwaarst getroffen Zuid-Amerikaans­e land. Na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk telt Brazilië het grootste aantal overleden coronapati­ënten. Het totale aantal sterfgeval­len als gevolg van het coronaviru­s staat op bijna 36.000. Inmiddels zijn in het land meer dan 672.000 besmetting­en geconstate­erd. Alleen in de VS zijn meer besmetting­en vastgestel­d.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname