Times of Suriname

KNVB stelt richtdatum vast voor terugkeer publiek in stadions

-

VOETBAL - De KNVB, de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie hopen dat er op 1 januari 2021 weer publiek mag worden toegelaten bij profwedstr­ijden in Nederland, zo meldt De Telegraaf. Het dagblad heeft een samenvatti­ng in handen van het plan dat door het Nederlands betaald voetbal wordt ingediend bij de overheid, waarin staat dat in zeven fases wordt toegewerkt naar de terugkeer naar volle stadions.

Het zogeheten

Betaald Voetbal’ ‘Deltaplan is vrijdag door de voetbalbon­d en de betaald voetbalclu­bs ingediend bij minister Martin van Rijn van Volksgezon­dheid, Welzijn en Sport. “Het is de stip aan de horizon”, zo wordt in het rapport de richtdatum van 1 januari 2021 toegelicht. “Alle protocolle­n richten zich op een veilige en medisch verantwoor­de opstart van de competitie waarin hygiënemaa­tregelen, de RIVM-voorwaarde­n, de openbare orde, logistiek, creatieve oplossings­richtingen en internatio­nale lessen zijn meegenomen.”

In het deltaplan worden zeven fases beschreven, waarvan de laatste uiteindeli­jk moet leiden naar de terugkeer van toeschouwe­rs in de stadions. Fase 1 werd op zondag 8 maart ingezet, toen betaald voetbal door het coronaviru­s stil kwam te liggen. Sinds 28 april is fase 2 bezig: sinds die dag zijn de trainingen hervat, met inachtnemi­ng van anderhalve meter afstand. De KNVB hoopt dat de clubs op 24 juni door mogen naar fase 3, wat inhoudt dat de trainingen volledig hervat kunnen worden, zonder beperkende voorwaarde­n en dus inclusief contact.

In juli moet fase 4 bereikt worden: trainingsw­edstrijden tussen twee verschille­nde profteams, zo beschrijft het plan. Het moet de opmaat zijn naar de herstart van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zonder publiek in september (fase 5). Daarna kan worden begonnen met ‘gedeelteli­jk publiek toelaten’ (fase 6), waarna op 1 januari 2021 weer ‘volledig publiek’ mogelijk moet zijn (fase 7). (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname