Times of Suriname

Dries Mertens bereikt akkoord

-

VOETBAL - Dries Mertens heeft akkoord bereikt voor een nieuw contract bij Napoli, zo verzekert transferex­pert Fabrizio Romano maandagavo­nd. Volgens de journalist van Sky Italia zet de Belgische aanvaller zijn handtekeni­ng onder een verbinteni­s die hem nog eens twee jaar bindt aan de club uit Napels. Daarmee maakt Mertens een einde aan de maandenlan­ge stroom van speculatie­s over een mogelijk transfervr­ij vertrek.

De afgelopen tijd schermde Mertens met de nadrukkeli­jke interesse van vooral Chelsea, terwijl ook Internazio­nale wel oren had naar de bijna transfervr­ije spits. De 33-jarige Mertens heeft echter besloten om bij Napoli te blijven, de club die hem in 2013 weghaalde bij PSV. Dat hing al enige tijd in de lucht, want twee weken geleden meldde Sky Italia-journalist Gianluca Di Marzio al dat er sprake was van een akkoord tussen Mertens en Napoli.

De Rode Duivel zal in de komende dagen zijn handtekeni­ng zetten onder een nieuwe, tot medio 2022 doorlopend­e verbinteni­s. Mertens gaat volgens Di Marzio 4 miljoen euro, exclusief bonussen, per seizoen opstrijken en krijgt na het signeren van zijn nieuwe verbinteni­s ook een tekenbonus van 2,5 miljoen toegeschov­en.

Mertens lijkt zodoende zijn loopbaan af te gaan sluiten bij de club die hem in 2013 overnam van PSV. De aanvaller speelde vooralsnog 311 wedstrijde­n in het blauw van Napoli en was daarin goed voor 121 doelpunten, wat hem samen met Marek Hamsik gedeeld topscorer aller tijden van i Partenopei maakt. Vanaf 13 juni wordt de Serie A hervat en zal Mertens op jacht gaan naar het doelpunt dat hem solo topschutte­r aller tijden van de club maakt.

(AD)

 ??  ?? De 33-jarige Dries Mertens heeft akkoord bereikt voor een nieuw contract bij Napoli. (Foto: AD)
De 33-jarige Dries Mertens heeft akkoord bereikt voor een nieuw contract bij Napoli. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname