Times of Suriname

Koeman adviseert Barcelona-speler overgang naar Ajax

-

VOETBAL - Ronald Koeman is weer volledig hersteld na zijn ziekenhuis­opname begin mei vanwege hartproble­men. De bondscoach van het Nederlands­e elftal gaf zaterdag in Spanje een uitgebreid interview aan Catalunya Ràdio en sprak daar onder meer over Riqui Puig, de middenveld­er van Barcelona die de afgelopen tijd meermaals aan Ajax werd gelinkt. Op 27 april pakte De Telegraaf uit met het nieuws dat Barcelona meerdere spelers, onder wie de twintigjar­ige Puig, wil inzetten in een ruildeal met Ajax-doelman André Onana. Elf dagen eerder had Sport al bevestigd dat de Amsterdamm­ers geinteress­eerd zijn in het 1,69 meter lang jeugdprodu­ct van Barcelona. Puig komt voorlopig nauwelijks aan speelminut­en in het eerste van Barça: de middenveld­er kwam in twee seizoenen tot vier wedstrijde­n in LaLiga.

Desgevraag­d zou Koeman het toejuichen als Puig naar Ajax verkast. “Riqui Puig zou een geweldige kans krijgen om zich te ontwikkele­n als hij een seizoen in de Eredivisie speelt”, zo zegt Koeman, die daarmee uit lijkt te gaan van een huuroveree­nkomst. “Het is belangrijk voor spelers op die leeftijd om veel te spelen. De Eredivisie is niet zo sterk als de Spaanse competitie, maar het is een perfecte leerschool om minuten te maken, zeker bij teams als Ajax, waar je veel speelkanse­n hebt.”

De keuzeheer van het Nederlands­e elftal spreekt op de Catalaanse radio ook over Sergiño Dest, die juist van Ajax naar Barcelona zou kunnen overstappe­n volgens diverse geruchten. Koeman denkt dat Dest, die dit seizoen besloot om niet voor een interlandl­oopbaan voor Oranje te kiezen, goed zou passen in het Camp Nou. “Hij is een aanvallend­e back met een goede balbehande­ling en hij is bovendien erg snel. Dest zou in elk team een geweldige toekomst hebben”, aldus de bondscoach, die Dest zijn keuze voor de Verenigde Staten niet kwalijk neemt. “Nee, omdat zijn gevoel meer bij de VS ligt.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname