Times of Suriname

Kluivert op de radar van Juventus

-

VOETBAL - Justin Kluivert mag dromen van een overgang naar Juventus, zo meldt de Corriere dello Sport. De Italiaanse krant schrijft dat Maurizio Sarri, de trainer van La Vecchia Signora, zeer gecharmeer­d is van de 21-jarige vleugelspi­ts van AS Roma. Sarri heeft het plan opgevat om Kluivert een heuse metamorfos­e te laten ondergaan, zo schrijft de krant.

Kluivert, die sinds 2018 in de Italiaanse hoofdstad speelt, staat te boek als rechtsbeni­ge linksbuite­n, maar Sarri zou daar veranderin­g in willen brengen. De oefenmeest­er denkt dat Kluivert om te turnen is in een valse nummer negen, zoals hij dat eerder deed met Dries Mertens bij Napoli. Sarri werkte in Napels vanaf 2015 samen met de Belgische aanvaller en besloot hem vanaf het seizoen 2016-17, toen Gonzalo Higuaín net naar Juventus was vertrokken, in de spits te posteren. Het experiment pakte uitstekend uit: Mertens maakte dat seizoen liefst 28 goals in de Serie A en speelt nog altijd als centrumspi­ts. Het is onwaarschi­jnlijk dat

Juventus een grote transferso­m voor Kluivert op tafel kan leggen in tijden van crisis, waardoor een ruildeal voor de hand ligt. Eerder kreeg AS Roma de achterhoed­espelers Daniele Rugani en Cristian Romero aangeboden, maar i Gialloross­i hebben al zes centrumver­dedigers en hebben dat aanbod afgewezen. Juventus overweegt nu om de terugkoopc­lausule van Rolando Mandragora, die in 2018 nog voor twintig miljoen euro werd verkocht aan Udinese, te lichten, en de middenveld­er direct te betrekken in een ruiloveree­nkomst met Kluivert.

Juventus heeft daarnaast al tijden nadrukkeli­jke belangstel­ling voor Nicolò Zaniolo, ploeggenoo­t van Kluivert bij AS Roma. Volgens de Corriere ligt het echter niet voor de hand dat het twintigjar­ige toptalent overstapt naar Turijn. Zaniolo, die herstellen­de is van een afgescheur­de kruisband, wil het liefst in Rome blijven en bovendien vindt Juventus zijn vraagprijs van zestig miljoen euro te hoog. (AD)

 ??  ?? De 21-jarige vleugelspi­ts van AS Roma, Justin Kluivert, mag dromen van een overgang naar Juventus (Foto: AD)
De 21-jarige vleugelspi­ts van AS Roma, Justin Kluivert, mag dromen van een overgang naar Juventus (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname